torsdag 15 oktober 2009

RECEPT..

På Önskan lägger jag ut recept på helgens middag här.. Inte så avancerat men jätte gott..

Förrätt....

Skagen Toast Ala Carolina..

till 4-5 pers.
Ingredienser..

4-5 skivat fransbröd.
4-5 salladsblad
ca. 250 gram räkor
dill efter smak
5 msk majonäs
2-3 ägg
1 Citron


Gör så här:

1. Blanda räkor, majonas och dill. Blanda efter egen smak.. mer räkor eller majonas upp till var och en! smaksätt med fryst dill efter egen smak. En liten skätt citronsaft i ger god smak.

2. låt den sedan stå och dra i Kylen 1-1½ timme. Koka ägg och skär dessa i äggdelare

3. Bre smör på makorna, lägg på salladbladet lite snyggt, lägg sedan på skagenblandningen (ca 2 msk.) Lägg på 2 äggbitar på varje macka samt toppa med en skiva citron.

4. Servera direkt eller låt dessa stå i kylen en kort stund.

Varmrätt:

Kasslergratän m. ris och beasås

ca. 6-8 pers.

Ingredienser..

500 gram Kassler
ca. 500 gram jasminris
4 påsar bearnessås

Gör så här.

1. Skiva upp kasslern i tärningar, ta bort "kanten". Ställ ungen på 200 grader. Och smöra en ungssäker form.
2. Koka upp riset och ställ det åt sidan.
3. Koka upp Bearneassåsen
4. Lägg riset i botten på formen, lägg kassler ovanpå och toppa med beassås. varva i ca 3 lager. Avsluta med Beasås.
5. Ställ in i mitten av ungen ca 15 min.
6. Servera med en god sallad

Dessert..

Vitchoklad Pannacotta m. smak av vanilj.

5 pers.

Ingredienser...

5 dl grädde
1 vaniljstång
3 gelantinblad
2 msk vaniljsocker
100 gram vitchoklad

Tillbehör:
5 desset skålar/ alt. glas

Gör så här..

1. Haka den vitachokladen i bitar
2. Lägg gelanatin bladen i kallt vatten
3. Koka upp grädden och vaniljsockert + vaniljstång (skär ett snitt i vanijlstången)
4. Ställ grädden åt sidan plocka upp vaniljstången ur grädden och lägg i choklad och rör till den smält.
5. Ta upp gelantinbladen och krama ur vattenet, lägg sedan dessa i grädden och chokladblandingen och rör om tills det är smält.
6. Häll i skålar alt. glas och låt stelna i kylen minst 2 tim.

Servera med bär typ hallon och blåbär. (Jag köpte frysta och tinade upp med socker på)

Ät och Njut!!!!

1 kommentar: